Започнаха консултациите при президента Румен Радев. Първите му разговори бяха с

...
Започнаха консултациите при президента Румен Радев. Първите му разговори бяха с
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Радев към ПП-ДБ: Второто място е изпитание за политическите ви принципи

Започнаха консултациите при президента Румен Радев. Първите му диалози бяха с ГЕРБ-СДС. След тях стана ясно, че Бойко Борисов е помолил президента да забави връчването на първия мандат и че не той ще е номинацията им за министър председател. 

“Второто място е тестване за политическите ви правила, тъй като би трябвало да влезете в диалози и общи дейности с спечелилите от ГЕРБ ”, уточни президентът при започване на срещата.

“Чух упреци от членове на вашата коалиция, че бързам с мандатите и попречвам работата на Народно събрание и желая да отведа страната към последващи избори през юли. Питам и вас по кое време виждате уместно време за връчване на първия мандат. Ако той не сполучи, вторият. Защото от втория от третия няма времеви толеранс, има една седмица. Това са значими въпроси, които желаеме да решаваме взаимно, тъй като българските жители чакат решения в тяхна изгода ”, добави Радев. 

“Време е да създадем промяната, без която България не може да е естествена. Огромен приоритет в законодателната стратегия ще е опцията да се проверява основният прокурор в България. Време в да бъде осъществен Законът за Антикорупционната комисия. Недопустимо е да се разделяме от Румъния за Шенген и да станем второкласен европейски. Ако желаеме България да отиде напред с по-ниски лихви и постоянна банкова система, е значимо участието в Еврозоната. В първия мандат не можем да дадем поддръжката си за ГЕРБ-СДС, тъй като вършим това, което споделяме и съблюдаваме стандарта си. Готови сме да сложим ясна опция българският парламент да избере държавно управление с втория мандат ”, съобщи Кирил Петков (ПП). 

Очаквайте детайлности! 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР